Domnul Ion Cristoiu este în vacanţă. Întreaga perioadă în care maestrul va lipsi din pagina ziarului cu texte la zi despre tumultoasa viaţă politică, Evenimentul zilei va republica editoriale şi articole din anii de început ai gazetei. Astfel, cititorii îşi vor reaminti sau vor descoperi cum arăta "România lui Ion Cristoiu" în anii 1992-1997. Cu siguranţă, vor stârni interes evenimente care au zguduit ţara în acea perioadă, au marcat destine şi au impresionat publicul. (Simona Ionescu)
O nouă forţă posibilă: Convenţia Liberală
Recentul scandal din P.N.L.-A.T. a lăsat să se întrezărească o idee: înfiinţarea unei Convenţii Liberale. Noua alianţă ar putea cuprinde P.N.L., o parte din P.N.L.- A.T., alte partide de aceeaşi orientare. În conflictul de la tinerii liberali, ideea a fost folosită ca acuzaţie a d-lui Dinu Patriciu adusă adversarilor săi. S-a văzut în iniţiativa atribuită grupului Viorel Cataramă o trădare a intereselor partidului. Nu în ultimul rînd, plecînd de aici, s-a imaginat un scenariu potrivit căruia încercările tergiversate ale P.N.L.-A.T. sînt rezultatul combinaţiilor diabolice ale liberalilor.
Privită însă mai atent, ideea unei Convenţii Liberale nu e chiar atît de aberantă. Ba chiar, am putea spune că, la ora actuală, ea poate fi considerată extrem de interesantă. Cu puţin timp în urmă, o astfel de idee ar fi părut nelalocul ei. Patidul Naţional Liberal, desprins din Convenţia Democratică, juca rolul de trădător al opoziţiei. Acuzaţia se baza nu atît pe ruperea de foştii aliaţi, cît mai ales pe o deplasare spre cemtru a P.N.L. De altfel, liderii liberali s-au şi grăbit să confirme această deplasare. Noua poziţie a partidului condus de dl. Radu Câmpeanu contrasta cu evidenta radicalitate a Convenţiei Democratice. Prin raportare la aceasta, P.N.L. putea fi acuzat că părăsise, de dragul puterii, atitudinea inflexibilă a opoziţiei.