Peste 56.500 sunt așteptați să participe la proba obligatorie a Bacalaureatului, 52.000 exprimându-și opțiunea pentru a repeta examenul de Matematică. Sursa: LIBERTATEA
Și de data acesta, subiectele la matematică vor fi diferențiate, în funcție de profil: mate-info, pedagogic, ştiinţele naturii şi tehnologic. La Istorie, toți elevii de la profilul umanist, vocaţional-artistic, sportiv, pedagogic şi teologic vor avea de rezolvat o singură variantă de subiect.
Candidații vor avea la dispoziție trei ore pentru a rezolva cerințele, iar examenul va fi supravegheat video, așa cum s-a întâmplat și în sesiunea din vară a Bac-ului. Reamintim însă că atunci, mai mulți dascăli au reclamat faptul că variantele extrase la matematică au fost mult prea ușoare pentru nivelul absolvenților de liceu, un tertip pus la cale de șefii de la Educație pentru a crește superficial rata de promovare a examenului.
Numărul candidaților prezenți ar putea fi cu mult mai mic față de cei înscriși, așa cum s-a întâmplat la proba scrisă de Limba română, unde în loc de 55.700 de elevi, au venit la examen doar 46.000, dintre care 124 au fost eliminaţi pentru că aveau asupra lor materiale ajutătoare şi dispozitive electronice.
Vineri, candidaţii vor susţine ultima probă scrisă de la Bac, cea la alegere la materiile Biologie, Fizică, Geografie, Chimie, Filozofie, Informatică, Logică, Economie, Psihologie şi Sociologie. Rezultatele parţiale se vor publica luni, 2 septembrie, iar cele finale pe 5 septembrie.
În total, circa 87.000 de candidaţi s-au înscris pentru sesiunea august - septembrie a examenului de Bacalaureat, dintre care 67% fac parte din promoţia 2012-2013, iar 33% sunt absolvenţi ai promoţiilor anterioare. Promovabilitatea la prima sesiune a examenului de Bacalaureat, după rezolvarea contestaţiilor, este de 56,4%, potrivit unui centralizator al Ministerului Educaţiei N