În perioada 7 – 9 septembrie, comuna Crişan va găzdui o nouă ediţie a „Festivalul borşului de peşte al Deltei Dunării’, vestit pentru concursurile gastronomice pe bază de reţete tradiţionale din peşte.
Ca în fiecare an, festivalul va reuni echipe de bucătari din toate localităţile deltei şi va aduce la un loc cultura ruşilor lipoveni, a ucrainienilor, cu cea a grecilor, italienilor, aromânilor şi cea orientală, a turcilor şi tătarilor.
„Acest eveniment pune în valoare bogăţia etnică şi culturală a Dobrogei şi oferă turiştilor posibilitatea de a descoperi Delta Dunării într-un mod cu totul inedit, printr-o serie de întreceri culinare de excepţie”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Litoral-Delta Dunării.
Evenimentul este organizat de către ANTREC Tulcea, cu sprijinul Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, cofinanţat în cadrul Programului Operaţional Regional, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului.
„ANTREC Tulcea promovează obiectivele turistice ale Deltei Dunării cu accent pe tradiţia şi cultura oamenilor ce locuiesc în această mirifică zonă. În cadrul acestui festival, fiind de altfel şi prima ediţie, ne dorim să arătăm publicului din România, şi nu numai, cât de multe are de oferit Delta Dunării, pe lângă extraordinara biodiversitate. Vrem să dezvăluim latura culturală a oamenilor ce locuiesc aici”, a declarat organizatorul Silviu Gheorghe, preşedintele ANTREC Tulcea.
În perioada 7 – 9 septembrie, comuna Crişan va găzdui o nouă ediţie a „Festivalul borşului de peşte al Deltei Dunării’, vestit pentru concursurile gastronomice pe bază de reţete tradiţionale din peşte.
Ca în fiecare an, festivalul va reuni echipe de bucătari din toate localităţile deltei şi va aduce la un loc cultura ruşilor lipoveni, a ucrainienilor, cu cea a grecilor, italienilor, aromânilor şi cea orientală, a turcilor şi tătarilor. @N_