Facebook a publicat în premieră un raport în care cuprinde numărul total de cereri de date despre utilizatori primite de la guvernele din 74 de ţări, iar România este şi ea prezenta, autorităţile de la noi solicitând date despre 36 de uşeri. Pe plan mondial, Facebook a primit în semestrul întâi din 2013 cereri despre 38.000 de uşeri Facebook, datele fiind folosite în diverse anchete, mai ales legate de furturi şi răpiri. Este prima oară când Facebook publica un raport ce cuprinde 74 de ţări ale lumii =espre numărul de cereri de informaţii care au venit de . În total au fost peste 20.000 de cereri legate de 38.000 de uşeri ai reţelei. Cele mai multe solicitări vin din SUA, peste 11.000, compania răspunzând afirmativ la 79% dintre ele.
Din India au venit peste 3.000 de cereri, iar din Marea Britanie, Franta, Germania şi Italia, peste 1.500 (în fiecare ţară). Autorităţile romane au trimis în primul semestru 16 cereri despre 36 de uşeri, iar Facebook a răspuns afirmativ în 63% dintre cazuri.
Spre comparaţie, din Ungaria au venit 25 de cereri, din Bulgaria şi Serbia, câte una, iar din Turcia, 96 de cereri. Interesant este ca SUA este singura ţară din raport unde nu sunt publicate cifre exacte, ci un interval: 11-12.000 de cereri despre 20-21.000 uşeri. Explciatia tine de faptul că autorităţile din SUA nu dau voie unei companii să publice numărul exact de cereri primite de la guvern, însă compania spera ca pe viitor va convinge autorităţile să îi permită să publice numărul exact. Facebook spune că vrea ca de acum să publice în mod regulat acest tip de raport. Google publica de ceva tip un raport similar de transparentă, însă acela se referă mai ales la lucruri pe care compania este rugata să le scoată. Facebook va plăti 20 milioane dolari către utilizatori ale căror date au fost folosite fără permisiunea lor în scop publictar Acţiunile Facebook ating un niv