Un nou esec al statului roman a inflamat, poate mai puternic ca niciodata, spiritele in mediul online, antreprenorial si nu numai. Mii de IMM-uri, consultanti dar si simpli “privitori” critica aspru si contesta modul in care Ministerul Finantelor a stiut sa organizeze prima sesiune de inregistrare on-line a cererilor de finantare in cadrul schemei de minimis.
Pornita de la o idee in esenta buna, aceea de a oferi finantare de maximum 200.000 euro pentru IMM-urile care fac investitii, schema a esuat lamentabil cand, la doar cateva minute, site-ul Ministerului de Finante “a picat”, lasand frustrati mii de oameni ce incercau sa depuna proiectele.
Scanteia care a aprins spiritele a fost cand, la scurt timp dupa aceea, plafonul a fost epuizat, multi antreprenori acuzand statul de frauda, de favorizare pe criterii politice sau, pur si simplu, de incompetenta crasa.
La scurt timp de la iscarea primelor proteste, culminate cu o scrisoare deschisa adresata lui Victor Ponta din partea Agentiei Romane de Consultanta, Ministerul Finantelor a anuntat, surpriza, ca va relua sesiunea de inregistrare online “pentru a oferi egalitate deplina de sanse tuturor IMM-urilor interesate sa inregistreze cereri de finantare”.
Acest lucru nu numai ca nu a calmat spiritele ci, din contra, a starnit o si mai mare revolta din partea consultantilor si a IMM-urilor. Parte dintre acestea din urma au reusit, cu chiu cu vai, sa isi inscrie proiectele, bucuria lor fiind insa curmata de anuntul Ministerului de Finante.
O solutie posibila pentru reluarea sesiunii de inregistrari este aceea de a se lua in calcul in special eficienta si performanta firmelor ce urmeaza sa se inscrie, si nu doar viteza cu care reusesc sa acceseze formularele.
Wall-Street.ro a vorbit cu cativa antreprenori si consultanti ai acestora, pentru a vedea ce a mers gresit, ce