Una dintre cele mai simple şi mai ieftine metode de terapie este cea cu ajutorul cărbunelui vegetal. Pulberea neagră este şi astăzi utilizată ca leac pentru mai multe probleme de sănătate.
Cărbunele vegetal are un rol important în atenuarea crizelor de tuse, dar şi a celor de astm. Astfel, se umezesc cu apă rece două linguri cu pudră de cărbune şi se beau pe parcursul a 48 de ore, de câte două ori pe zi, după fiecare masă. De asemenea, se mai face un amestec dintr-o lingură cu pulbere de cărbune cu 150 ml de lapte cald şi se bea de două ori pe zi.
Pentru că are capacitatea de a calma şi de a reduce inflamaţiile, cărbunele vegetal poate fi folosit cu succes şi pentru unele afecţiuni oftalmologice. Se fac cataplasme din trei linguri cu pulbere amestecate cu apă rece, până se obţine o pastă. Se pune produsul într-o bucată curată de tifon şi se aplică pe ochi. În locul apei, se poate folosi ceai de tei.
Înţepături de insecte, eczeme sau furunculi: toate se pot trata rapid cu cărbune vegetal. Într-o cană cu apă rece se pun şase linguri cu pulbere neagră şi se amestecă bine, până se formează o pastă. Se aşază preparatul pe locul afectat şi se lasă opt ore. În cazul în care ai răni deschise este indicat să presari pulbere uscată.
Vrei să ai dinţi mai albi şi mai curaţi? Urmează o cură cu cărbune vegetal. Se dizolvă o lingură cu pulbere din acest produs în 150 ml de lapte cald şi se bea de două ori pe zi, timp de două-trei săptămâni. Remediul se face de trei ori pe an.
Cărbunele vegetal calmează crizele de ulcer şi gastrită, neutralizând aciditatea sucurilor gastrice. Se diluează o linguriţă cu pulbere în jumătate de pahar cu apă şi se bea de patru ori pe zi.
SURSA: http://www.libertatea.ro
Una dintre cele mai simple şi mai ieftine metode de terapie este cea cu ajutorul cărbunelui vegetal. Pulberea neagră este şi astăzi utilizată