Celebrul regizor care a cucerit lumea vorbeşte despre spiritul mercantil al lumii occidentale şi despre orizontalitatea şi corupţia din România.
În plin august, Andrei Şerban a venit special la Bucureşti pentru un happening realizat la Casa Poporului, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană, în cadrul expoziţiei lui Mircea Cantor, "Q.E.D.", celebră în toată lumea. "Ora de normalitate" pe care a propus- o regizorul a constat într- o serie de exerciţii pe care le face de obicei cu actorii şi a fost un fel de continuare a Academiilor Itinerante desfăşurate în ultimii patru ani în locuri precum Horezu, Ipoteşti sau Mogoşoaia, proiect care s-a oprit odată cu schimbările ICR din vara anului trecut. SUMARUL ARTICOLULUI INTERVIURILE 2+1. Andrei Şerban: "Mă simt ca un echilibrist între două lumi" "Mă deranjează pasivitatea societăţii româneşti"
Evenimentul zilei: A fost prima dată când aţi intrat în Casa Poporului?
Andrei Şerban: Prima dată. Am venit în Bucureşti pentru o intervenţie în spaţiul expoziţiei lui Mircea Cantor, o premieră în România şi o provocare pentru cei care au venit la muzeu, pe care i-am invitat, pentru mai bine de o oră, să uite de griji şi preocupări şi să participe la un mic eveniment împreună. Le-am propus exerciţii similare celor pe care le fac deja de mulţi ani cu actorii, pe care le-am făcut şi la Academiile Itinerante... Exerciţiile au schimbat ceva nu doar în starea celor prezenţi, dar chiar şi în atmosfera locului. Cum just a remarcat cineva după întâlnire, a fost ca un act de purificare a spaţiului. La final, când toată lumea s-a aşezat pe jos, parcă ne cunoşteam cu toţii de-o viaţă, oameni care nu se văzuseră până atunci şi care nu se vor mai vedea niciodată. Deveniserăm cu toţii mai sensibili, mai atenţi unii faţă de alţii. Petrecuserăm împreună o oră de normalitate - la Casa Poporului!
De ce aţi vrut, totuşi, să faceţi