Un judeţ a lansat adevărate legende ale fotbalului autohton. În prezent nu mai are echipă în primele trei eşaloane
Până la debuturile lui Sorin Vlaicu, Flavius Stoican, Florin Costin Şoavă, Gabriel Boştină, Mirel Matei Rădoi sau Dorel Stoica, jucători care au făcut carieră în Liga I, având selecţii chiar şi la echipa naţională, Mehedinţiul a format adevărate legende ale fotbalului românesc. Mai puţin cunoscuţi severinenilor din zilele noastre, poate şi din cauza faptului că nu au mai revenit pe meleagurile natale şi astfel n-au mai avut tangenţă cu fotbalul local, aceşti mari jucători au fost în anii ‘60-’80 decisivi pentru echipele de club la care au activat.
Oţet şi Cămătaru, la Ştiinţa
De numele lui Constantin Oţet este legată cea mai mare performanţă din istoria Universităţii Craiova. Mai puţin poate e cunoscut faptul că antrenorul care a dus echipa-fanion a Olteniei în semifinalele Cupei UEFA este originar din Mehedinţi. Născut pe 24 decembrie 1940 în comuna Rogova, Constantin Oţet a fost nevoit să renunţe prematur la activitatea fotbalistică, în urma unei accidentări. La 23 de ani devine antrenor la grupa de juniori de la AS Metalul Turnu-Severin, după care a ajuns la echipa de seniori aflată în Divizia C, mandate derulate în perioada 1963-1968. A plecat apoi în Bănie şi până-n 1977 activează la echipa de tineret a Universităţii Craiova, dar este şi secund la echipa de seniori, aducându-şi aportul la cucerirea primului titlu din istoria echipei din Bănie, în sezonul 1973-1974. În ediţia 1978-1979 este secund la FC Argeş, cu care de-asemenea reuşeşte să devină campion al României!
În 1980 revine în Bănie, ca secund al lui Ion Oblemenco, şi cucereşte un nou titlu de campion. Ulterior, Oţet devine antrenor principal al Universităţii Craiova, alături de care reuşeşte cele mai mari performanţe din istoria fotbalul