În 25 de localități din județul Gorj au fost înființate muzee, astfel încât tradițiile și obiectele de patrimoniu să nu dispară în negura vremii.
Turiștii care ajung la Bărbătești, de exemplu, pot vizita muzeul din incinta vechii unități școlare, aici putând admira obiecte vechi de câteva sute de ani. „Aceste obiecte sunt colectate de la cetăţenii din comuna Bărbăteşti. Aş fi vrut să fie un spaţiu mai încăpător să putem să arătăm şi celor care nu ştiu o mică părticică din aceasta. Sperăm ca în viitor să putem să facem o expoziţie de amploare; am vorbit cu domnii. Cei care sunt interesaţi pot să vină la Bărbăteşti să vadă o frumoasă colecţie muzeală, este deschisă tuturor, este reprezentativă şi această expoziţie sperăm să crească”, a spus Ioana Roșu, muzeograful și bibliotecarul din Bărbătești. „Trebuie să încercăm şi noi să transmitem celor de astăzi şi celor de mâine că suntem o naţie care îşi respectă cu adevărat valorile. Bucuria noastră este că la nivelul lunii august 2013 am reuşit să înfiinţăm 25 de muzee şi colecţii muzeale în Gorj. Intenţia noastră ar fi fost ca în fiecare localitate de reşedinţă să avem asemenea puncte muzeale care să conserve memoria culturală a locurilor. Au fost însă zone în care administraţiile publice nu au părut deloc încântate de ideea noastră, nu am primit ajutor, dar cred că până la urmă o să reuşim să îi convingem pe toţi”, a spus Ion Cepoi, directorul Centrului Județean pentru conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.
În 25 de localități din județul Gorj au fost înființate muzee, astfel încât tradițiile și obiectele de patrimoniu să nu dispară în negura vremii.
Turiștii care ajung la Bărbătești, de exemplu, pot vizita muzeul din incinta vechii unități școlare, aici putând admira obiecte vechi de câteva sute de ani. „Aceste obiecte sunt colectate de la cetăţenii din comuna Bărbăteşti. Aş fi vr