Rusia a rebutat 20 de tone de mere şi prune din Moldova (ziarulonational.md)
După ce a închis 93 de şcoli mici ca fiind ineficiente, autoritatea din învăţământ ia şi alte măsuri pentru optimizarea cheltuielilor. „Adevărul” discută astăzi o decizie a ministerului de a micşora numărul de clase în şcoli şi a majora numărul de elevi în cele rămase. „În timp ce elevii se plâng că sunt ignoraţi, unii profesori susţin că se descurcă şi cu 40 de discipoli”, scrie publicaţia.
Tot „Adevărul” reţine o declaraţie sonorizată ieri într-un discurs ţinut la Bucureşti, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, de vicepremierul Natalia Gherman. Şefa diplomaţiei moldoveneşti ar fi comparat inaugurarea lucrărilor de construcţie a gazoductului Iaşi-Ungheni cu „o declaraţie de independenţă energetică a Republicii Moldova”. Ministrul de Externe a menţionat că şi celelalte proiecte de interconectare a infrastructurii Republicii Moldova cu cea a României - liniile electrice de înaltă tensiune, construcţia a două noi poduri peste râul Prut, sunt „vitale” şi vor conecta Republica Moldova nu doar din punct de vedere al infrastructurii, dar şi politic şi geopolitic de Uniunea Europeană.
Mai multe media, printre ele „kommersant.md”, semnalează secretomania care planează în jurul deciziei autorităţilor de a concesiona Aeroportul internaţional din Chişinău unor privaţi. „Şeful de la economie, Valeriu Lazăr, nu este gata să anunţe cine va administra în continuare aeroportul”, scrie publicaţia, apoi aminteşte un articol din „Ekonomiceskoe obozrenie” de săptămâna trecută din care rezultă că există un învingător al concursului şi acesta ar fi o companie din Daghestan.
O ştire din „ziarulonational.md” anunţă că fostul premier, acum prosperul om de afaceri Ion Sturza, ar fi refuzat să conducă Consiliul Economic de pe lângă prim-ministrul Leancă care ar treb