Din interceptări rezultă că, la Curtea de Apel Iaşi, dosare grave de violenţă se "rezolvă" contra unor sume de bani prin intermedierea interlopilor
1 /.
Detalii incredibile reies din rechizitoriul DNA prin care au fost trimişi în judecată o parte dintre membri clanului Corduneanu. Într-o discuţie, Gheorghe Rusu (fost Corduneanu) explică unui prieten cum fratele său, Călin Vasile (fost Corduneanu), şi-a "rezolvat", contra sumei de 10.000 euro, o pedeapsă de 7 ani care a fost redusă de Curtea de Apel Iaşi la 4 ani şi jumătate, urmare a unei "intervenţii". De fiecare dată este pomenit numele judecătorului Dan Anton.
Verificând, procurorii au descoperit o decizie prin care s-a admis recursul lui Călin Vasile. Pedeapsa i-a fost redusă de judecătorii Anton Dan, Gabriela Scripcariu şi Mihaela Chirilă. Pe 21 mai 2009, Călin Vasile şi prietenii săi s-au încăierat într-un club din Iaşi. S-au tras mai multe focuri de armă, iar un agent de pază a rămas fără un ochi.
Într-un alt caz, s-ar fi plătit 70.000 de euro pentru a transforma pedepse de 7 ani cu executare în 3 ani cu suspendare. Din completul de recurs au făcut parte magistraţii Elena Scriminti, Iulia Ciobanu şi Dan Anton. Cei patru acuzaţi în acest caz, cu cagule pe cap, au ameninţat şi tâlhărit un şofer de autoutilitară şi doi motoscuterişti.
Judecătorii au motivat prin faptul că cei patru sunt tineri şi nu au antecedente penale, faptele sunt vechi şi "au avut timp să reflecteze la ceea ce au făcut".
Se lăudau că dau mită la magistraţi
Un alt caz priveşte o condandamnare de 3 ani de închisoare cu executare transformată judecătorii Aurel Dublea, Sandu Geta şi Gabriela Scripcariu în pedeapsă cu suspendare. Pe 19 ianuarie 2009, doi interlopi din Iaşi s-au încăierat într-un club cu Cătălin Băcăuanu, un rival.
În referatul DNA, interlopii se laudă că ar fi plătit 10.000 de euro.
G