Primăria a predat Consiliului Judeţean terenul pe care se află rampa de gunoi de la Pata Rât, iar zona va fi ecologizată. Oficial, din 16 iulie rampa este închisă, dar acolo au fost depozitate în continuare deşeuri. Vorbim de peste 200.000 de tone de gunoi. Pentru curăţarea zonei nu va plăti însă administraţia judeţeană, ci primăriile care au depozitat acolo deşeurile, ilegal, în ultimele săptămâni.
De ecologizarea rampei de gunoi de la Pata Rât se va ocupa Consiliul Judeţean.
"Noi ne-am respectat obligaţia de a preda acel teren în administraţia Consiliului Judeţean, care este titularul constractului", spune primarul Emil Boc. "Fiecare va suporta costurile cantităţii pe care a depus-o acolo. Municipalitatea partea ei, celelalte comune şi oraşe partea lor, pentru că aici s-au adus gunoaie din tot judeţul, nu doar din municipiu, după 16 iulie".
Costurile pentru cele 200.000 de tone de deşeuri vor fi suportate de fiecare primărie în parte.
"Condiţia noastră, care a fost acceptată şi de Consiliul Local, este aceea că acolo există 200.000 de tone de gunoi depozitat ilegal după închiderea rampei", spune preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu. "Cineva trebuie să plătească, dar cine? Plăteşte cel care a încasat nişte bani sau plăteşte Primăria, pentru că 200.000 de tone înseamnă câteva milioane în plus, condiţie pe care Primăria a acceptat-o".
Rampa de gunoi de la Pata Rât are o suprafaţă de 182.080 metri pătraţi, loc în care, în ultimii ani au fost depozitate deşeuri din tot judeţul.
Reporter: Anca Baciu
Imagine: Cristian Rus