Ţesături, împletituri de nuiele, produse apicole, demonstraţii culinare de coacere a pâinii, sculptură, joc, muzică şi multă voie bună, acestea sunt doar câteva din ingredientele care vor alcătui sâmbătă şi duminicăo nouă ediţie a evenimentului „Satul Sălăjean”.
A şaptea ediţie a evenimentului „Satul Sălăjean - Resursă. Iniţiativă. Acţiune. Dezvoltare” va începe sâmbătă, 31 august 2013 în jurul orei 10,00, pe platoul de marmură din faţa palatului administrativ şi va avea ca slogan: „Dulce-i Satul Sălăjean”. Ediţia din acest an este organizată de A.D.I Sălaj Plus împreună cu Cooperativa Agricolă Carpatica Melifera, Consiliul Judeţean Sălaj şi în parteneriat cu Primăria Municipiului Zalău, Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj şi Camera de Comerţ şi Industrie Sălaj. Potrivit organizatorilor, începând cu anul 2007 evenimentul „Satul Sălăjean” a fost o manifestare care şi-a propus de la un an la altul să promoveze zestrea tradiţională locală: produse tradiţionale locale, meşteşuguri din Sălaj, autenticitatea folclorului local, diversitatea culturală multietnică şi gastronomia locală. Această ediţie a evenimentului lasă un cadru de desfăşurare unui târg de produse şi echipamente apicole în compania invitaţilor din ţară: producători de produse şi echipamente apicole. Această componentă se alătură specificului celorlalte secţiuni ale evenimentului – demonstraţii meşteşugăreşti, spectacole folclorice, standuri de prezentare şi comercializare ale producătorilor de produse tradiţionale din judeţ. Produsele de panificaţie, turta dulce şi pastele făinoase, brânzeturile de capră, preparatele tradiţionale din carne, pălinca şi şampania Podgoriei Silvania, sucurile din fructe dar şi conservele de legume produse în Sălaj vor fi disponibile publicului pe parcursul celor două zile ale evenimentului prin grija celor peste 15 mici producători ori firme participante. D