Ţara noastră a încasat peste 1,46 miliarde de euro de la Comisia Europeană (CE), în primele şapte luni, din Fondul de Coeziune, din aceştia, sectorul public încasând 876 milioane euro, a precizat, astăzi, Guvernul.
"Guvernul României face câteva precizări despre stadiul absorbţiei fondurilor europene, ca răspuns la afirmaţii false făcute în spaţiul public de către persoane incompetente şi ignorante. Astfel, Comisia Europeană a rambursat României fonduri în valoare de peste 1,46 miliarde de euro în primele şapte luni ale acestui an, adică echivalentul a aproximativ 6,5 miliarde de lei. În luna iulie, valoarea fondurilor structurale şi de coeziune rambursate de Comisie a fost de peste 730 de milioane de euro", se arată într-un comunicat remis redacţie.
Beneficiari ai fondurilor europene sunt şi în sectorul privat (companii, ONG-uri) şi în sectorul public (administraţie publică centrală şi locală).
Potrivit sursei citate, în bugetul general consolidat se includ doar sumele aferente sectorului public. Sectorul public a încasat 876 milioane euro (aproximativ 3,8 miliarde lei) - suma reflectată în datele publicate de MFP privind execuţia bugetară pe primele 7 luni. Diferenţa până la 1,46 miliarde euro a fost încasată de sectorul privat.
"Sumele aferente sectorului privat se regăsesc în situaţiile financiare ale acestuia, precum şi în balanţa de plăţi a României şi nu în bugetul general consolidat. Mai mult, până la 28 august 2013 sectorul privat a încasat suplimentar de la Comisia Europeană peste 1,1 miliarde euro pentru agricultură", menţionează Guvernul.
F.A. Ţara noastră a încasat peste 1,46 miliarde de euro de la Comisia Europeană (CE), în primele şapte luni, din Fondul de Coeziune, din aceştia, sectorul public încasând 876 milioane euro, a precizat, astăzi, Guvernul.
"Guvernul României face câteva precizări despre stadiul absorbţiei