Consiliul Local a adoptat, joi, Hotărârea ce vizează demararea procedurii de concesiune a serviciului de salubrizare şi deszăpezire, contract ce va fi atribuit pe o perioasă de opt ani (cu posibilitatea de prelungire).
Primarul Emil Boc a cerut să li se impună firmelor care vor câştiga acest contract să instaleze mai multe coşuri de gunoi. Astfel, de la 2.900 de coşuri de gunoi câte sunt împrăştiate în prezent prin municipiu, ar urma să se ajungă la 5.500.
Primăria a primit sarcina de a demara licitaţia pentru concesionarea serviciului de salubrizare şi deszăpezire, pentru următorii 8 ani. Anual Primăria Cluj-Napoca ar urma să achite pentru acest serviciu minim 16,3 milioane de lei.
Consilierul PDL Radu Moisin a impus o serie de amendamente în ceea ce priveşte obligaţiile pe care ar urma să le aibă firmele care vor câştiga salubrizarea oraşului. El a cerut ca pentru pentru cele două sectoare din oraş să fie solicitate câte două maşini măturătoare de o anumită capacitate, a cerut anumite restricţii în privinţa utilizării concentraţiei de sare pentru deszăpeziri. Tot Moisin a propus ca penalităţile să se poată aplica cumulativ cu amenzile, în cazul în care firmele de salubrizare nu-şi vor respecta angajamentele. De asemenea, dacă sarcinile privind salubrizarea nu sunt respectate pe un anumit sector din oraş, primăria îşi rezervă dreptul ca pe perioadă temporară să găsească alţi înlocuitori. Tot Moisin a precizat că se impune ca firmele de salubrizare să instaleze mai multe coşuri de gunoi: "Ar trebui să avem 100 de noi coşuri de gunoi pe suporţi proprii, în sectorul 1 de oraş şi 50 de coşuri în sectorul 2, plus cte 1500 de coşuri pe stâlpi, în fiecare sector". Primarul Emil Boc a subliniat că din 2005 municipiul Cluj Napoca s-a ales cu mai multe străzi, astfel că se impune ca şi numărul coşurilor de gunoi să crească. „Dacă acum avem 2.900 de coşuri