Modificarea Ordonanţei 36/2013 privind acordarea venitului de completare pentru persoanele disponibilizate din companiile de stat duce la reactualizarea planului de management al directorului general Laurenţiu Ciurel. Afirmaţia îi aparţine prim-vicepreşedintelui Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Ion Ruşeţ. Ciurel şi-a propus să concedieze anual câte şase sute de persoane, ori venitul de completare este acordat doar la o mie de persoane date afară.
Hotărârea a fost modificată zilele trecute în şedinţa de Guvern în sensul că venitul de completare va fi acordat doar în cazul disponibilizării a minim o mie de persoane. Ori, planul de management al directorului general executiv al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, prevede concedierea a câte 600 de persoane pe an, timp de cinci ani. Din acest motiv, planul de restructurare pus la punct de Ciurel trebuie modificat şi să fie concediate câte o mie de persoane pe an, sugerează Ion Ruşeţ. „O măsură discriminatorie şi greşită. Mă aştept la o reacţie puternică din partea confederaţiilor sindicale. Trebuie modificat şi planul de management, pentru că aşa cum este acum înseamnă că oamenii nu beneficiază de venit de completare“, a spus acesta.
Contractul colectiv de muncă al salariaţilor prevede şi acordarea de plăti compensatorii. Directorul Laurenţiu Ciurel a spus la un moment dat că sunt prea multe salarii, un maxim de 16 salarii, şi că ar trebui reduse pentru că nu sunt bani.
VENITUL DE COMPLETARE
Venitul de completare este acordat lunar, în funcţie de vechimea în muncă a persoanelor concediate în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă, respectiv pe 12 luni, pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 3 -10 ani, pe 20 de luni, pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 10 şi 15 ani, pe 22 de luni, pentru salariaţii care au o vechime în muncă cuprinsă între 15 şi 2