MegaUpload are peste un an de când nu mai există, iar Hotfile i-ar putea împărtăşi soarta. Autorităţile din SUA au decis că serviciul de stocare online şi de partajare fişiere încalcă mai multe drepturi de autor.
O curte de judecată din Florida a decis că Hotfile şi Anton Titov, omul care deţine site-ul, încalcă mai multe drepturi de autor. Procesul a fost pornit de Motion Picture Association of America (MPAA), aceeaşi asociaţie care a avut ceva şi împotriva MegaUpload şi a altor site-uri care au încurajat sau susţinut pirateria online, notează GigaOM. Vestea despre Hotfile vine la scurt timp după ce s-a aflat că Grooveshark a acceptat să semneze un acord cu Sony pentru drepturi asupra conţinutului.
Încă nu au fost publicate toate detaliile din acest caz MPAA vs. Hotfile, dar din informaţiile de până acum se ştie că site-ul este acuzat de încurajarea pirateriei prin faptul că utilizatorii au fost plătiţi pentru a încărca fişiere mari (nu documente sau imagini, ci videoclipuri). Cazul acesta este similar celui de la începutul anilor 2000, când serviciul Napster a fost închis din cauză că încuraja pirateria de muzică.
MPAA a acţionat contra Hotfile în numele unor companii precum Disney, Universal, 20th Century Fox, Columbia şi Warner Bros., şi îşi asumă verdictul pozitiv drept o victorie personală asupra acestor site-uri terţe de stocare şi distribuire fişiere. Se pare că Hotfile a început să acţioneze contra pirateriei, dar abia după ce MPAA a dat site-ul în judecată, asta întâmplându-se în 2012.
Cât despre MegaUpload, acesta era unul dintre cele mai mari şi folosite site-uri pentru stocare şi distribuire fişiere, dar fără a fi perfect în legalitate. De aceea, Kim Dotcom şi-a pierdut domeniul la începutul anului trecut, moment în care i-a fost sechestrată şi averea. El a afirmat apoi că n-a încurajat personal pirateria, ba din contră, şi-a cump