Clujenii sunt invitați și anul acesta să ia parte la cel mai complex eveniment gastronomic din România şi Sud-Estul Europei - Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber - ediţia a VII-a. Evenimentul culinar va avea cea mai vastă participare internaţională din istoria României, în cadrul evenimentului fiind prezenți concurenţi din peste 18 ţări.
În perioada 6 septembrie - 8 septembrie 2013, Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ împreună cu Polus Center Cluj vor organiza Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, Cupa Polus Center, Ediţia VII.
Evenimentul din acest an va îngloba specificul tuturor celorlalte etape, unde echipele de bucătari din România, Germania, Coreea de Sud, Elveția, Israel, Rusia, Ungaria, Turcia, Serbia, Cipru, Bosnia și Herțegovina, Anglia, Bulgaria, Azerbaidjan, Albania, Austria și Croația se vor întrece în arta gătitului pentru Cupa Polus.
Competiția va fi împărțită pe mai multe etape și clase de concurs, după cum urmează:
-CLASA Cooking Live - Bucătărie Caldă - secţiunea profesionişti
CATEGORIA A (sâmbătă) - Preparate etnice - 45 minute
CATEGORIA B (sâmbătă) - Preparate din pui - 45 minute
CATEGORIA C (duminică) - Preparate din porc - 45 minute
CATEGORIA D (duminică) - Preparate din peşte - 45 minute
-CLASA PREZENTARE ARTISTICĂ - Cold Dish- secţiune ce este adresată atât profesioniştilor
cât şi amatorilor, unde fiecare concurent sau echipă poate participa la una sau mai multe
categorii.
CATEGORIA A (sâmbătă) - Platou Rece
- prezentare pentru 6+1 persoane
- tematică: Starters
CATEGORIA B (sâmbătă) - Desert
- prezentare pentru 6+1 persoane
- tematică: Desert Festiv
CATEGORIA C (duminică) - Patiserie
- prezentare pentru 6+1 persoane
- tematică: Preparate pentru Coffee Break
CATEGORIA D (duminică) - Peşte
- prezentare pe