de Ioan VIDRIGHIN
vidrighinioan@tribuna.ro
29 august 2013 22:39
1 vizualizare
A-A+
Piaţa Ţărănească Transilvania aniversează, sâmbătă 31 august, un an de la deschidere. Cele 67 de ediţii organizate până acum au dat contur proiectului preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, de a oferi un cadru organizat pentru desfacerea produselor agricole micilor producători din judeţ şi nu numai.
La prima ediţie, din 1 septembrie 2012 au răspuns acestei iniţiative 49 de producători de brânzeturi şi mezeluri, în special. Ei au beneficiat de 25 de vitrine frigorifice având la dispoziţie 50 de mese, cu 50 de umbrele şi 100 de băncuţe. Acum, sunt prezenţi în piaţă 179 de producători care beneficiază de 66 combine frigorifice, 100 de umbrele, 100 de mese, 200 de bănci şi 9 marchize pentru sectorul lactate. În acest timp, Piaţa Ţărănească Transilvania s-a diversificat fiind prezenţi mici producători de legume, fructe, miere, flori, pâine şi produse de panificaţie, ouă, lapte şi produse lactate şi produse tradiţionale din carne.
Sunt producători din Răşinari, Sadu, Ocna Sibiului, Bazna, Hosman, Şeica Mare, Alămor, Slimnic, Râu Sadului, Sibiu, Micăsasa, Nucet, Boiţa, Tălmaciu, Tilişca, Şura Mare, Mediaş, Şelimbăr şi "Grupul de producători Pleşoiu" din judeţul Olt.
"Mă bucur că sibienii apreciază eforturile noastre de a le oferi săptămânal produse de calitate, proaspete, direct de la producători şi nu prin intermediari şi la preţuri mai mici, datorită faptului că în piaţa noastră nu se percep taxe", spune Georgeta Purima, directorul Camerei Agricole Sibiu.. de Ioan VIDRIGHIN
vidrighinioan@tribuna.ro
29 august 2013 22:39
1 vizualizare
A-A+
Piaţa Ţărănească Transilvania aniversează, sâmbătă 31 august, un an de la deschidere. Cele 67 de ediţii organizate până acum au dat contur proiectului preşedintelui