Se întâmpla în urmă cu un secol, se întâmplă şi acum. La vârste extrem de fragede, de 7, 8 sau 10 ani, părinţii romii îşi mărită fetele, ba chiar le şi ajută să devină femei. Aceste acuzaţii grave au fost aduse de Florin Motoi, preşedintele Uniunii Romilor, chiar în cadrul unei emisiuni România TV, bărbatul susţinând că în comunitatea căldărarilor, fetele sunt căsătorite cu forţa de la vârsta de 7-8 ani. În acelaţi timp, Dorin Cioabă, regele internaţional al romilor, neagă acuzaţii şi îi reproşează lui Motoi că a uitat de tradiţie.
Căsătoriile între minori fac parte din tradiţiile vechi de sute de ani din comunitatea romilor. Deşi legea din România nu permite ca un băiat şi o fată care au sub 16 ani să îşi unească destinele, în legea ţigănească, această practică a devenit o normalitate, atât pentru romii bogaţi, cât şi pentru cei săraci.
Privind acest subiect, au fost aduse o serie de acuzaţii grave din partea lui Florin Motoi, preşedintele Uniunii Romilor, în timpul emisiunii România Exclusiv. Motoi susţine că în comunitatea căldărarilor, fetele sunt căsătorite cu forţa de la vârsta de 7-8 ani. Mai mult, preşedintele UNCR susţine că în noaptea nunţii părinţii se implică în actul sexual dintre miri.
Dorin Cioabă, regele internaţional al romilor, respinge acuzaţiile şi îi reproşează lui Motoi că a uitat de tradiţie. Cu toate acestea, el recunoaşte, totuşi, că în comunitate se aranjează căsătorii între copii de 12-13 ani.
În schimb, Valeriu Toma, rudă cu Dorin Cioabă, spune că, în noaptea nunţii, rudele mirilor doar se asigură că mireasa este virgină şi că nu şi-a făcut părinţii de ruşine.
“Se asistă, din partea băiatului şi a feţei, rude mai apropiate, pentru a nu trişa. Vor să afle dacă nu cumva fata sau băiatul s-au culcat şi cu alte persoane. După ce au făcut actul sexual, se arată cămaşa la familie, la public, la tata socrul, la tată