Daca obisnuiesti sa consumi multa carne de pui, trebuie sa acorzi atentie felului in care o manipulezi inainte de a o prepara.
Oamenii spala carnea de pui dupa ce o cumpara din magazin. Ei cred ca astfel scapa de bacteriile care sunt prezente pe carne, insa acest obicei nu este unul deloc sanatos, scrie Fox News.
Prin procesul spalarii carnii de pui, tot ce faci este sa raspandesti agentii patogeni prin toata bucataria ta, sustin specialistii in domeniu, de la universitatea americana Drexel.
Jennifer Quinlan, cea care a condus studiul de specialitate in aceasta privinta, spune ca bacteriile de care vrem sa scapam in acest fel se raspandesc prin spalare si ajung peste tot in bucatarie. In acest fel, nici nu scapam de ele, nici nu reusim sa le omoram.
Bacteriile reusesc sa se raspandeasca printr-un proces numit aerosolizare, spune Quilnan. Ea este de parere ca aproximativ 90% dintre oameni spala carnea de pui inainte de a o gati. Procesul este indicat chiar si in unele retete.
Scopul acestei practici este de a se elimina impuritatile prezente pe carne inca din procesul ambalarii ei. In schimb, expertii ne recomanda sa curatam cutitul bine, dar si capacul pe care taiem carnea pe care vrem sa o gatim.
Daca obisnuiesti sa consumi multa carne de pui, trebuie sa acorzi atentie felului in care o manipulezi inainte de a o prepara.
Oamenii spala carnea de pui dupa ce o cumpara din magazin. Ei cred ca astfel scapa de bacteriile care sunt prezente pe carne, insa acest obicei nu este unul deloc sanatos, scrie Fox News.
Prin procesul spalarii carnii de pui, tot ce faci este sa raspandesti agentii patogeni prin toata bucataria ta, sustin specialistii in domeniu, de la universitatea americana Drexel.
Jennifer Quinlan, cea care a condus studiul de specialitate