- Acum e timpul sucurilor de legume şi fructe -
- Vara e-n toi. Soarele arde la turaţie maximă. Pe plita fierbinte a gliei, legumele şi fructele se coc şi se rumenesc. Seva lor, dulce şi parfumată, e un adevărat elixir de energie şi sănătate. Nu pierdeţi momentul acesta! Roadele verii sunt mai puternice decât toate medicamentele de pe pământ. Transformaţi-le miezul fierbinte-n licori şi pregătiţi-vă să zburaţi. Energia lor vă va propulsa pe tărâmul Tinereţii fără bătrâneţe -
De ce sunt sucurile de legume şi fructe o garanţie a sănătăţii?
Nu mai este un secret pentru nimeni că roşiile, morcovii, portocalele, afinele, merele şi celelalte rude ale lor conţin nişte substanţe extrem de eficiente pentru menţinerea sănătăţii. Dar pentru a beneficia de virtuţile lor, nu e neapărată nevoie să consumăm fructele sau legumele întregi. Cercetările efectuate de specialiştii în nutriţie arată că, la persoanele care beau zilnic un pahar şi jumătate de suc proaspăt de legume şi fructe, cantitatea substanţelor protectoare din sânge se dublează. Ceea ce înseamnă: un sistem imunitar puternic şi diminuarea riscului de îmbolnăvire (este vorba mai ales de boli de inimă, de circulaţie sau de cancer).
Care sunt sucurile cele mai eficiente?
În principiu - toate, dar ele acţionează în mod diferit. Fiecare soi de legume sau fructe conţine substanţe energizante şi tonice diferite. Roşiile, de pildă, abundă de licopină; morcovii conţin cantităţi uriaşe de betacaroten, iar substanţele colorante (albastre) din fructele de pădure, au, parţial, aceeaşi funcţie: mobilizarea sistemului imunitar. Toate aceste substanţe îşi au menirea lor specială, de aceea este bine să consumăm o varietate cât mai mare de legume şi fructe dacă vrem să fim sănătoşi.
Cunoaşteţi vreo persoană în stare să mănânce, regulat, un kilogram de legume?
Avant