Experţii angajaţi de municipalitate nu au găsit nimic nelegal în executarea lucrărilor de la bariera Blăgeşti şi în plata acestora. Dumitru Pantazi a primit acordul consilierilor locali pe 19 iulie 2012 pentru a angaja experţi care să verifice dacă lucrările facturate de către constructor au fost într-adevăr executate.
„Pe 25 iunie când am preluat mandatul am găsit pe birou o factură de 425.165,17 lei cu o situație de lucrări anexată. Factura a fost emisă pe 30 aprilie și avea trecut bun de plată de către ordonatorul de credit, dar necontabilizată până la 25 iunie. Costurile sunt exagerate pentru acel obiectiv după părerea mea. Preparare mixtură asfaltică, 121.114 lei. În ce constă acest lucru nu știu. Asta e doar manoperă, nimic altceva. Și un alt exemplu: preparare beton asfaltic de 65.872 de lei. Oricum, analizând această situație de lucrări o să trageți concluzia dumneavoastră. Nu știu cine a făcut oferta, nu știu cine a făcut studiul de fezabilitate, nu știu cine a făcut proiectul, nu știu cum s-a făcut achiziția, dar eu consider că este absolut necesar să facem o expertiză privind cantitățile și calitatea materialelor folosite, după care o să vin să vă prezint dumneavoastră în consiliu dacă expertiza confirmă sau nu situațiile de lucrări”, a spus primarul înainte de votul consilierilor din 2012.
Doar că după ce rezultatele expertizei nu au scos la iveală nici o ilegalitate, primarul Dumitru Pantazi a uitat promisiunea făcută consilierilor locali de a le prezenta în plen raportul de expertiză plătit din bani publici. Acesta a recunoscut rezultatele expertizei tehnice răspunzând întrebării unui jurnalist pe această chestiune.
“Nu s-a găsit nimic ilegal în urma expertizei tehnice. Totul a fost legal”, a declarat edilul şef.
Obiectivele expertizei tehnice efectuate au fost următoarele:
verificarea situațiilor de lucrări atât