Profesorii de la două licee romaşcane riscă să rămână fără ore pentru că nu au suficienţi elevi înscrişi la clasa a IX-a.
Chiar dacă toţi elevii care au promovat clasa a VIII-a după examenele de corigenţă s-ar înscrie pentru un loc la liceu, câteva dintre liceele din judeţ tot vor rămâne cu locuri neocupate la clasa a IX-a. Ultima etapă a admiterii la liceu este programată a avea loc pe 5 şi 6 septembrie, când candidaţii vor fi repartizaţi – de data aceasta “de mână”, şi nu de calculator – pe unul dintre locurile libere, în funcţie de opţiunile candidaţilor. La admitere nu va fi bătaie. “Locuri avem suficiente, candidaţi sunt mai puţini. Cu siguranţă, vor rămâne licee care nu vor reuşi să-şi îndeplinească planul de şcolarizare”, a spus inspectorul şcolar general adjunct Elena Laiu.
Printre liceele cu mari probleme în ceea ce priveşte realizarea numărului de clase se numără Colegiul Tehnic “Danubiana”, care are în aşteptare două clase, una de textile pielărie şi, pentru prima dată de la înfiinţarea specializării, una de industrie alimentară. Nici cu înscrierile la cursuri serale nu stă mai bine colegiul romaşcan: pe cele 28 de locuri disponibile s-au înscris 12 candidaţi. Situaţia se prezintă în aceleaşi culori sumbre şi la Liceul Tehnologic “Ion Ionescu de la Brad”, unde sunt 29 de locuri libere la seral, din tot atâtea propuse, şi 23 de locuri libere la zi, din 56 propuse. Elevii lipsă din bănci atrag după ei un număr mai mic de ore şi fac dificilă încadrarea profesorilor, mai ales a celor care predau discipline de specialitate, rămaşi, acum, la început de an şcolar, fără ore.
Profesorii de la două licee romaşcane riscă să rămână fără ore pentru că nu au suficienţi elevi înscrişi la clasa a IX-a.
Chiar dacă toţi elevii care au promovat clasa a VIII-a după examenele de corigenţă s-ar înscrie pentru un loc la liceu, câteva dintre liceele din j