Secţiile de Pediatrie şi Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani au fost aglomerate, în ultima perioadă, din cauza numărului mare de pacienţi internaţi din cauza problemelor de sănătate. Medicii au avut de tratat diferite cazuri de boli diareice acute, enterocolite, săptămânal ajungând peste 100 de pacienţi cu aceste diagnostice.
Specialiştii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea spun că foarte mulţi copii ajung în spital din cauza faptului că părinţii nu ţin cont de regulile alimentare şi le dau celor mici mâncăruri de tip fast food, mai ales în concedii. Medicii avertizează că cel mai mare risc la care sunt supuşi copiii, atunci când se îmbolnăvesc, este deshidratarea, ceea ce indică o stare general alterată. Astfel, ei recomandă părinţilor să meargă la medic la apariţia primelor semne de boală, cum ar fi diareea şi vărsăturile. „Copiii trebuie să primească o alimentaţie adecvată vârstei lor, pentru a nu le afecta digestia. Tentaţiile din concediu sunt numeroase, dar este indicat să evitaţi să le daţi mâncare de tip fast food. Indicate sunt legumele proaspete şi fierte, fructele, dar acestea trebuie spălate foarte bine. Cei mai afectaţi sunt copiii cu vârste până în 4 ani, mai ales dacă nu primesc o alimentaţie adecvată vârstei. În cazul în care cei mici au mai multe scaune apoase pe zi, fac febră, au frisoane, nu trebuie să apelaţi la metode empirice, ci să vă prezentaţi la medic, care va stabili conduita terapeutică necesară”, recomandă specialiştii DSP.
Pentru a preveni afecţiunile digestive, specialiştii DSP recomandă ca hrana să fie dată copiilor cu cel mult 2-3 ore după ce a fost preparată, iar la sugari să fie dată imediat după ce a fost preparată, fără a fi reîncălzită sau păstrată la frigider. Mai mult, în cazul alimentelor gătite, se recomandă asigurarea unei temperaturi de preparare de peste 70ş