Pentru foarte multe familii, începutul de an şcolar nu reprezintă decât o povară în plus pe lângă traiul zilnic. Ghiozdanele, caietele, uniforma sau o pereche de pantofi noi reprezintă un lux la care mulţi copii nici nu îndrăznesc să viseze. Sub genericul “Ajutaţi un copil să meargă la şcoală!”, vă invităm să vă alăturaţi “Ziarului de Roman” într-o campanie care îşi propune să ajute copiii din familiile nevoiaşe să înceapă şcoala aşa cum nici n-au visat. Cei care doresc să ne sprijine sunt aşteptaţi să se adreseze redacţiei “Ziarului de Roman”.
Opt suflete înghesuite într-o cameră şi o bucătărie
Șapte copii a născut până acum Camelia Işfan. Doi dintre ei sunt deja mari şi au plecat pe la casele lor. În casă i-au rămas cinci dintre ei, de la patru la 18 ani. Pe lângă copiii ei, mai creşte şi un nepot. Piticul de un an şi patru luni, cu nume străin, Allesio, a rămas în grija bunicii după ce mama a părăsit familia, iar tatăl lui nu a găsit o variantă mai bună când a plecat în străinătate decât să-l lase în poala bunicii. Cel mai mare dintre băieţii rămaşi acasă are 18 ani şi, din cauza greutăţilor, a renunţat la şcoală. Gabriel Alin este în clasa a VIII-a la Școala “Costache Negri”. Elena Daniela are opt ani şi, în curând, va începe clasa I. Denisa are şase ani şi va începe şcoala la pregătitoare. Cea mai mică, Dumitriţa Mădălina, are patru ani şi de pe 16 septembrie va merge şi ea la grădiniţă, pentru prima dată. “N-am vrut să o las, că şi aşa era greu când trebuiau să iasă pe uşă trei copii la şcoală, în fiecare zi. Dar aude şi ea la alţi copii poveşti despre cum e la grădiniţă şi vrea să meargă. Cu ce am, cu ce n-am, o s-o trimit şi pe ea la grădiniţă”, spune Camelia Işfan.
Întreaga familie, cu părinţi, copii şi nepot- opt persoane la număr-, trăiește cu chirie într-o casă naţionalizată de pe strada Sucedava. Toţi înghesuiţi într-o cameră şi o buc