Pe fondul slăbiciunii tot mai evidente a preşedintelui PNL, în partid, în USL şi în sondaje, creşte numărul liderilor social-democraţi şi liberali care au început să-i conteste autoritatea.
Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a lansat ieri un atac complet neaşteptat asupra preşedintelui PNL.
"Populaţia libertină (sic!) şi liberală a Constanţei nu va vota un preşedinte care susţine aşa ceva - ca toată populaţia să fie oricând la cheremul ANAF-ului", a anunţat Mazăre. Proiectul criticat de el este însă în etapa dezbaterii publice şi nu ar putea trece de Guvern fără aprobarea premierului Victor Ponta.
Liberalii, tot mai nemulţumiţi
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a reacţionat în stilul său împăciuitorist, obişnuit în ultimul timp. "Eu nu cred că toţi oamenii dintr- un oraş, că este vorba de Constanţa sau că este vorba de Cluj, vor susţine toţi sau nu vor susţine niciunul un candidat la Preşedinţie, unul sau altul", a fost răspunsul liderului liberal.
Nu doar social-democraţii profită de slăbiciunea lui Crin Antonescu, dar şi în PNL sunt tot mai mulţi cei care critică politica actualei conduceri, o situaţie pe care preşedintele partidului nu ar fi tolerat-o în urmă cu câteva luni. În şedinţa conducerii PNL de la Mamaia, preşedintele PNL Prahova, Mircea Roşca, l-a atacat pe ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu, iar Ludovic Orban a cerut autosuspendarea din partid a lui Relu Fenechiu.
Chiţoiu şi Fenechiu fac parte din grupul de apropiaţi ai preşedintelui PNL, iar fostul ministru al Transporturilor tocmai a fost reconfirmat la conducerea filialei din Iaşi. De altfel, ieri, Antonescu a preluat ideea şi, prin intermediul lui Puiu Haşotti, a cerut un vot de încredere în echipa guvernamentală. "S-a dat un vot de încredere care este unanim", a anunţat, la sfârşitul şedinţei, Crin Antonescu.
Alternativa Tăriceanu
Tonul criticilor a fo