Pescarii pasionaţi se pot relaxa pe malul Borcei în zone cu farmec aparte şi peisaj de vis. Braţul Dunării reprezintă un loc minunat pentru petrecerea timpului liber împreună cu familia sau prietenii, la o partidă de pescuit sau pur şi simplu la grătar. „Adevărul“ vă prezintă un reportaj în cadrul campaniei „125 de locuri pentru care iubim România“.
Cele mai căutate locuri de pescuit din Tulcea sunt la cetatea Păcuiul lui Soare, dar şi pe malul românesc al Dunării la graniţa cu Bulgaria. Zonele se găsesc la 10-15 kilometri în aval şi în amonte de Dunăre-braţul Rău, zona de la cetatea Păcuiul lui Soare, unde sunt ape foarte adânci şi la kilometrii 350-380 în zona de frontieră cu Bulgaria, un loc excepţional de pescuit, evitat de braconieri. „ Aici se pot prinde mai multe specii de peste. Este vorba despre şalău, somn, crap, caras şi plătică", spun cunoscătorii.
Loc rupt de civilizaţie
Cetatea e un loc rupt de civilizaţie. Ca să ajungi acolo trebuie să pleci dis-de-dimineaţă din Călăraşi spre Ostrov. Până la Păcuiul lui Soare faci mai bine de o oră. Înainte de a ajunge aici, în apropierea localităţii Ostrov, găseşti mănăstirea Dervent. Un drum de ţară, care porneşte din spatele lăcaşului de cult, te duce direct către Dunăre. Acolo găseşti mereu barcagii dispuşi să te ducă pe insulă. Drumul nu durează mai mult de cinci minute, iar peisajul e splendid.
Printre hăţişuri
Călătoria până la Păcuiul lui Soare te poată într-o lume magnifică. Descoperi o plajă cochetă, cu nisip fin, unde te poţi bronza în voie. Un peisaj de poveste. Dacă te încumeţi să porneşti printre tufişuri şi copaci vei descoperi cetatea. Zidurile vechi, construite din pietre imense, sunt acoperite de buruieni.Printre hăţişuri, drumul e o adevărată aventură: fiecare pas e o victorie, iar fiecare piatră răsărită - o descoperire. Dacă mergi de-a lungul pietr