China este hotărâtă să importe carne de porc şi alte produse animale din România, motiv pentru care demnitari de rang înalt au venit la Bucureşti ca să pună bazele acestor schimburi comerciale. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) s-a mişcat repede şi, într-o lună, a arătat chinezilor ce pot românii să facă, astfel încât să poată fi semnat un memorandum.
ANSVSA şi Administraţia Generală pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei din China au semnat, vineri, la Bucureşti, un Memorandum de Înţelegere care să stea la baza schimburilor comeriale cu animale, carne şi produse din carne dintre cele două ţări. Chinezii s-au arătat interesaţi, în primul rând, de importul din România de bovine vii şi carne de porc, dar şi de alte produse, precum laptele şi produse din lapte. În iulie, două misiuni din ţara asiatică au verificat serviciile veterinare, precum şi ferme şi abatoare din România, pentru a vedea conformarea lor la cerinţele chineze.
“China este o ţară cu o piaţă imensă şi necesarul de produse alimentare este foarte mare. Azi (vineri n.r.) am discutat cu preşedintele ANSVSA despre exportul Românei de carne de porc şi de pasăre, dar şi de vaci pentru reproducere şi am semnat Memorandumul de Înţelegere pentru cooperarea în domeniul carantinei animalelor, plantelor şi siguranţei alimentelor dintre China şi România”, a declarat Xiang Yuzhang, inspector general în cadrul Administraţiei Generale pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei din China. Vladimir Mănăstireanu, preşedintele ANSVSA, a precizat că acest memorandum va sta la baza dezvoltării relaţiilor comerciale, ce se aşteaptă să cunoască o dezvoltare şi pentru alte produse.
China este hotărâtă să importe carne de porc şi alte produse animale din România, motiv pentru care demnitari de rang înalt au venit la Bucureşti ca să pună b