* vor fi păstrate clasele cu specializarea "prelucrarea lemnului" * elevii vor învăţa la "Moisil"
O altă şcoală dispare de mâine, 1 septembrie, din reţeaua învăţământului brăilean, Liceul Tehnologic "Constantin Brâncuşi", care a fost absorbit de Liceul Tehnologic "Moisil". Directorii de la cele două şcoli, Ani Gagu, respectiv Ştefan Stoica şi-au pierdut fotoliile în favoarea profesorului Alexandru Diţă, fost director adjunct la "Brâncuşi", al cărui post s-a desfiinţat acum doi ani pentru că a scăzut numărul de elevi.
Ambele licee stau foarte prost după admiterea computerizată, au câte patru sau cinci elevi admişi pentru cele trei clase de fiecare liceu din oferta educaţională. La "Brâncuşi" erau în ofertă trei clase: una de Protecţia mediului, alta pentru Fabricarea produselor din lemn şi o a treia Silvicultură şi s-au ocupat cinci locuri. La Liceul Tehnologic "Moisil" au fost propuse trei clase, cu specializările: Electric, Electronică şi automatizări şi Economic, din care s-au ocupat doar patru locuri. În aceste condiţii speranţa ar fi ca la repartizarea corigenţilor să se realizeze măcar două sau trei clase din şase, altfel, liceul va merge pur şi simplu în lichidare.
Noul director numit este Alexandru Diţă, fost director adjunct la "Brâncuşi", iar director adjunct a fost numit prof. Marian Carp. Această schimbare în structura reţelei şcolare înseamnă că elevii de la primul liceu, "Brâncuşi", vor învăţa din toamnă la cel de-al doilea, însă situaţia nu-l bucură pe noul director. "Noi aveam aici un atu, poziţia centrală, pe care acum l-am pierdut, dar ne bucurăm că prin această absorbţie nu-şi va pierde nimeni postul. Profesorii se vor muta şi ei după copii, iar personalul didactic auxiliar a fost redistribuit în sistem. În această clădire se va muta din toamnă Şcoala "Ion Creangă", a cărei clădire intră din toamnă în reabilitar