Trei cure de sfârşit de vară
Cuvântul cură are mai multe înţelesuri, în funcţie de contextul în care este folosit, dar originea lui se află în aceeaşi rădăcină latină, care este verbul curare, adică a îngriji, a vindeca. În medicina naturală, cuvântul cură se referă la administrarea intensivă, pentru o anumită perioadă de timp, a unui anumit remediu, cu scopul de a beneficia la maximum de efectele sale vindecătoare. Iar când remediile sunt culese direct din livezi sau cumpărate proaspete, de la piaţă, de pe taraba producătorului, rezultatele sunt, cu adevărat, de excepţie. Şi cum vara se transformă, uşor, în toamnă, şi ne apropiem cu paşi repezi de anotimpul fructelor date în pârg, ne grăbim să vă propunem remedii de sănătate cu mere, prune şi pepeni, fructe româneşti aflate la îndemâna oricui.
Cura cu MERE
Dintre toate fructele, merele sunt cele mai consumate pe întreaga planetă. Gustoase, ieftine, răspândite pe toate meridianele, au în plus însuşirea de a fi extrem de utile pentru sănătate. Într-un singur măr găsim vitamine, minerale, enzime, fibre alimentare şi alte substanţe vindecătoare, care au un efect antioxidant extrem de puternic. În plus, merele au o capacitate incredibilă de a păstra nealterate principiile active pe care le conţin, pe durate de timp lungi, de ordinul lunilor. Datorită acestei vitalităţi de excepţie, ele sunt de mii de ani ajutorul cel mai de preţ pentru păstrarea sănătăţii pe timpul sezonului rece. Cercetări recente le-au descifrat ştiinţific "miracolul". Au fost identificate zeci de substanţe active, conţinute în pulpa şi, mai ales, în coaja merelor, care previn mutaţiile celulare şi apariţia cancerului, care împiedică îmbătrânirea organismului, care susţin digestia, reglează nivelul zahărului în sânge, stimulează imunitatea, previn intoxicările cu diversele "otrăvuri" cu care intrăm zilnic î