Primăria se vede obligată să achite, din bugetul public, zeci de mii de lei pentru a acoperi pagubele create de chiriaşii pe care i-a tolerat ani de zile în spaţiile pe care le deţine în propritate.
Consilierii locali USL s-au declarat revoltaţi de faptul că primăria s-a trezit în situaţia de a acoperi cheltuilile de întreţinere ale chiriaşilor pe care i-a tolerat ani de zile în spaţiile pe care le deţine. Asociaţiile de propritari s-au întors împotriva primăriei, iar edilul Emil Boc a precizat că nu prea există altă soluţie şi că aceşti bani trebuie achitaţi, având în vedere că municipalitatea are calitate de propritar. Ar urma ca ulterior, municipalitatea să se întoarcă să-şi recupereze prejudiciul de la chiriaşii rău platnici, dacă va mai avea vreo şansă în sensul acesta.
Consilierul PNL Dan Tarcea a explicat că nu îneţelege de ce primăria nu a luat măsuri împotriva chiriaşilor rău platnici înainte ca asociaţia de proprietari să ajungă în instanţă: „Nu înţeleg de ce fost nevoie să-i tolerăm atât de mult, pentru ca acum municipalitea să jungă să plătească aceşti bani? Ar trebui găsită o soluţie, cu atât mai mult cu cât avem nu doar un exemplu în sensul acesta, ci mai multe". Reprezentanţii primăriei au explicat că nu aveau de unde să ştie că unii chiriaşi nu-şi plătesc cheltuielile, pentru a se lua măsuri pentru evacuarea lor.
Consilierul PNL, Ioana Borza, a subliniat că există o situaţie a unor locatari de pe strada Aurel Suciu, care au fost păsuiţi aproape 8 ani. „De ce nu se fac nişte controale periodice, în tot acest timp, de ce trebuie să aşteptăm noi să fim chemaţi în instanţă pentru a descoperi că nu s-au plătit cheltuilile chiriaşilor noştri?". Viceprimarul Ana Horvath a fost de acord că se impun unele soluţii pentru evitarea unor astfel de situaţii, pe viitor, însă, a ţinut să aprecieză că problema este mult mai complexă decât pare: „P