Piept de pui caramelizat pe pat de ierburi, ouă de prepeliţă cu caviar, cartofi dulci cu coacăze, somon fume, şampanie fină şi o privelişte de la 50 de metri înălţime reprezintă o atracţie insolită pentru românii pasionaţi să încerce experienţe culinare noi, dar şi extreme.
Proiectul "Dinner in the sky" a fost lansat în România acum doi ani, la Palatul de la Mogoşoaia, conceptul acestuia fiind unicat în România, spun organizatorii. În acest context, anul acesta, deţinătorii drepturilor asupra conceptului în România vor organiza un eveniment public, care se va desfăşura în perioada 5 - 8 septembrie, în Centrul vechi al Capitalei, în spatele Hanului lui Manuc, sub denumirea "Bucharest in the sky".
Conceptul belgian "Dinner in the sky" este prezent deja în 43 de ţări din Europa, Asia şi în Statele Unite ale Americii. Restaurantul suspendat are o capacitate de doar 22 de locuri, fiind ridicat cu ajutorul unei macarale până la înălţimea de 50 de metri deasupra solului (echivalentul unui bloc de 15 etaje). Spaţiul necesar la sol pentru montarea şi funcţionarea întregului restaurant este de 35x15 metri.
Restaurantul beneficiază şi de un "entertainer", care are misiunea de a crea o atmosferă plăcută.
În mijlocul mesei, cu o lungime de 9 metri, o lăţime de 5 metri şi o greutate de 5 tone, există un spaţiu unde bucătarii prepară mâncarea, pe parcursul micului dejun, prânzului şi cinei, la înălţime.
După ce clienţii sunt prinşi de scaune cu centuri de siguranţă, unul dintre membrii echipei le oferă participanţilor o scurtă prezentare privind măsurile de securitate. Potrivit organizatorilor, este foarte important ca nicio persoană să nu încerce să îşi slăbească centurile, iar obiectele personale să fie poziţionate cât mai spre interiorul mesei. Pentru fumătorii înrăiţi, servirea mesei la o astfel de înălţime vine şi cu o veste proastă, f