Isaac Asimov este unul dintre cele mai grele nume din literatura science fiction şi un fizician preocupat mereu de următorul pas al omeniriii. În anii '60, el a încercat să schiţeze câteva dintre lucrurile pe care le vom avea la anul. Cu unele a reuşit, altele sunt însă la mulţi ani distanţă.
„The New York Times“ a primit în paginile sale, în 1964, un articol semnat de Isaac Asimov, scrie Gizmodo. El a vrut să scrie acolo cum va fi lumea peste 50 de ani, 50 de ani care vor fi adus şi decesul său.
A indicat spre un viitor populat cu roboţi, dar deloc prea eficienţi, maşini autonome şi pereţi care luminează. Astea sunt părţile bune, dar el a afirmat că vor fi şi oraşe sub apă, iar Luna va găzdui deja colonii. Acestea încă nu s-au întâmplat.
Oraşele sub apă au fost o idee de multe ori speculată. În definitiv, ar fi un trai similar celui din spaţiu.
„Populaţia în creştere va acapara zonele deşertice şi polare. În mod surprinzător, în 2014 vom vedea începutul colonizării fundului oceanelor. Locuinţele de sub apă vor avea atracţiile lor pentru cei care apreciază sporturile nautice şi vor încuraja fără îndoială exploatarea mai eficientă a resurselor oceanelor, atât cele pentru hrană, cât şi cele minerale“, scrie Asimov pentru „The New York Times“. Nu prea s-a întâmplat asta.
„Până în 2014, panourile electroluminescente vor fi tot mai folosite. Tavanele şi pereţii vor emite o lumină slabă şi într-o varietate de culori care se vor schimba la o atingere de buton“, nota Asimov. Nu, încă avem becuri, deşi se presupune că sunt tot mai eficiente. Din fericire, ecranele au avansat destul de bine, avem acum tehnologia AMOLED.
Asimov mai visa şi la explorarea spaţiului. Mare parte din acţiunea pe care a prezentat-o în cărţile sale se desfăşoară în spaţiu, astfel că el a considerat că Luna va fi noul avanpost al omenirii. Fizicianul credea că