Alimentaţia dezechilibrată, stresul, poluarea şi sedentarismul sunt principalii factori care ne perturbă sistemul imunitar. Indiferent de vremea de afară, învaţă să-ţi menţii organismul rezistent
Sistemul imunitar este sistemul de apărare al organismului faţă de agenţii patogeni. Pentru că este supus în permanenţă influenţei factorilor externi trebuie să-l menţinem într-o stare cât mai bună.
Indiferent dacă e iarnă sau vară, toamnă sau primăvară, nu uita că lupta cu factorii care ne perturbă imunitatea trebuie să fie permanentă. Începe cu o alimentaţie sănătoasă, continuă cu sport şi cu gândire pozitivă şi-ţi vei îmbunătăţi rezistenţa organismului.
Fructe şi legume verzi
Fructele şi legumele verzi, în marea lor majoritate, vin în ajutorul sistemului imunitar. Ardeii, dovleceii, fasolea verde, varza, salata verde şi spanacul ne fortifică sistemul imunitar şi previn anemia. Merele verzi, strugurii verzi, perele verzi, lămâile verzi şi kiwi sunt adevărate fabrici de vitamine care ne vitalizează şi ne energizează organismul.
Fructe şi legume portocalii
Virozele repetate sunt semne clare ale unei rezistenţe scăzute a organismului. Citricele ţin la distanţă stările de gripă şi răceală. Vitamina C este responsabilă de creşterea numărului de anticorpi şi de întărirea imunităţii. Portocalele, mandarinele, clementinele, piersicile, trebuie consumate cât mai des, fie sub formă de sucuri, fie în stare naturală.
Dintre legumele portocalii, morcovii au un aport ridicat în ceea ce priveşte creşterea rezistenţei sistemului imunitar, datorită conţinutului de carotenoizi.
Fructe galbene
Nu uita de rolul deosebit de mare pe care îl joacă în alimentaţia ta bananele, caisele, pomelo, grapefrutul şi lămâile. Bananele sunt surse de potasiu şi de proteine ajutând corpul să lupte împotriva depresiei şi a insomniei. Pomelo, grapefr