De la o lună la alta, numărul persoanelor din judeţul Olt decise să plece la muncă în străinătate este tot mai mare. O dovadă în acest sens este şi ultimul bilanţ al activităţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă potrivit căruia, de la 1 ianuarie şi până la începutul acestei luni, peste 500 de locuitori ai judeţului s-au interesat la biroul Eures specializat al instituţiei amintite privind găsirea unei slujbe peste hotare.
Situaţia socio-economică delicată din ţara noastră, percutată şi în teritoriu, devine tot mai mai vizibilă prin numărul în creştere al celor care nu reuşesc să îşi găsească un loc de muncă. Astfel, potrivit datelor strânse de specialiştii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt de la 1 ianuarie şi până la începutul acestei luni, în judeţ au fost înregistraţi oficial un număr de 14.035 şomeri, un sfert fiind femei. Ca de obicei, majoritatea şomerilor au ieşit din evidenţele de şomaj după ce le-a expirat perioada legală pentru a primi indemnizaţie de şomaj, cifra acestora în judeţ ridicându-se la 10.878 persoane. Beneficiari de şomaj mai sunt doar 3.157 persoane.
O parte dintre şomerii olteni s-au gândit că singura modalitate de a-şi putea continua viaţa în mod civilizat şi fără a ajunge să cerşească este să încerce să-şi găsească un loc de muncă peste hotare. În acest sens, ei au apelat la biroul specializat Eures din cadrul AJOFM Olt care se ocupă cu identificarea de joburi în străinătate, printre alte atribuţii.
Mai exact, în perioada anterior menţionată, s-au adresat biroului Eures (Servicii Europene de Ocupare, n.a.) al AJOFM Olt un număr de 535 persoane interesate de serviciile sale specifice, dintre care 203 au fost femei. De asemenea, în perioada amintită s-au eliberat adeverinţe pentru şase societăţi comerciale din judeţ care au dorit şi au reuşit să angajeze cetăţeni de peste hotare. As