Bicarbonatul de sodiu a fost folosit cu mulţi ani în urmă pentru curăţarea şi albirea dinţilor sau tratarea unora dintre problemele gastrice. În prezent, bicarbonatul de sodiu are multiple întrebuinţări şi poate fi folosit atât în scopuri estetice cât şi pentru menţinerea sănătăţii.
Poate fi utilizat pentru păstrarea frumuseţii atât a femeii cât şi a bărbatului, de la bărbierit, la îndepărtarea transpiraţiei.
- Păr foarte curat – Se va adăuga o linguriţă de bicarbonat de sodiu în sticlă cu şampon pentru a ca produsele pentru coafat (spumă, fixativ) să fie îndepărtate cât mai bine iar părul să fie cât mai curat.
- Curăţarea pieptenului şi a periei – Sprayul de păr şi grăsimile din pieptene şi peria de păr pot fi eliminate prin înmuierea acestora într-un castron cu apă caldă în care s-au adăugat 3 linguri de bicarbonat de sodiu şi 3 linguri de înălbitor.
- Mirosul mâinilor – Se va îndepărta mirosul de peşte, ceapă sau usturoi al mâinilor cu o soluţie formată din trei părţi de bicarbonat de sodiu şi o parte de apă sau săpun lichid. Se vor freca mâinile cu acest amestec şi se vor clăti.
- Coate – Se vor masa coatele cu o pastă preparată din bicarbonat şi puţină apă, pentru a se netezi pielea aspră.
- Picioare – Se vor înmuia picioarele obosite într-un lighean cu apă caldă în care s-au adăugat trei linguri de bicarbonat de sodiu. Pentru îndepărtarea mâncărimilor picioarelor, se vor pune patru linguri de bicarbonat într-un litru de apă caldă în care se vor ţine picioarele timp de 10 minute.
- Calmarea arsurilor solare – Se va înmuia un prosop într-o soluţie obţinută din 4 linguri de bicarbonat de sodiu şi un litru de apă. Se va aplica prosopul pe zona afectată.
- Calmarea mâncărimilor pielii pe timp de iarnă prin introducerea în apă de baie a unei ceşti de bicarbonat de sodiu şi 1 1/4 ceşti de ulei pentru copii.
- Deodorant