Anumite obiecte din casă pot fi adevărate surse de microbi, dacă nu le schimbi la anumite intervale de timp, poţi să te îmbolnăveşti din cauza lor. Iată câteva obiecte numai bune de aruncat.
Pernele. Celulele scuamoase ale părului şi pielii şi cremele pentru corp sunt absorbite de ţesătura pernei şi se depozitează adânc în aceasta, mai ales pe parcursul nopţii. Astfel, după un an se crează un mediu propice dezvoltării bacteriilor. Spală pernele şi pilotele la 2-3 săptămâni.
Salteaua. Specialiştii sunt de părere că o saltea de pat bună poate fi folosită 9-10 ani. Însă, dacă ai probleme cu somnul trebuie să o schimbi mai repede, la 5 ani. Astfel, se îmbunătăţeşte calitatea somnului şi veţi avea mai puţine dureri de spate.
Burele de baie. E recomandat să-l schimbi după opt săptămâni de folosire, pentru că se umple de mucegai şi de bacterii, care în timpul spălării se pot răspândi pe corp. Usucă buretele după fiecare folosire, ca să previi apariţia bolilor de piele şi a alergiilor.
Tocătorul. Poţi să foloseşti suporturile pentru tăiat o perioadă îndelungată, atât timp cât le cureţi adecvat. Vei reuşi să îndepărtezi microbi - ca E.coli sau Salmonella.
Peria pentru vasul de toaletă. Trebuie schimbată la 2-3 luni. Dacă nu, poţi contracta infecţii ale pielii, genitale şi urinare.
Periuţa de dinţi. După circa 12 săptămâni perii de pe periuţa de dinţi se răresc sau încep să-şi schimbe poziţia. Aşa că ar fi indicat să o înlocuieşti cu una nouă la 3 luni.
Cremele vechi. Chiar dacă majoritatea ambalajelor produselor antibacteriene în dreptul termenului de valabilitate scrie 12 de luni de la deschidere, trebuie să fii mult mai atentă. După doar 12 luni este posibil ca substanţele antibiotice din acestea să fie încă bune, însă compuşii chimici din unguente s-ar putea să aibă nu mai aibă efectele de la început.