Deja, este clar faptul că Vladimir Ghika nu va fi celebrat ca sfânt doar de romano-catolicii din Arhidieceza din Bucureşti. La Vicariatul Greco-Catolic pentru Vechiul Regat din Bucureşti va fi sfinţită icoana în stil bizantin a noului sfânt român şi va fi oficiat prima oară acatistul lui Vladimir Ghika. În mod normal, cultul său va fi celebrat în întreaga Arhiepiscopie Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Alba Iulia şi Făgăraş. De asemenea, cultul sfântului Vladimir Ghika este aşteptat să se răspândească şi în Dieceza Romano-Catolică de Iaşi, dar şi în celelalte dieceze romano-catolice şi eparhii greco-catolice. Dacă celebrarea cultului său este obligatorie pentru Arhidieceza de Bucureşti, pentru celelalte unităţi de cult romano-catolice şi greco-catolice este facultativă această celebrare.
Însă faima de sfinţenie a lui Vladimir Ghika este atât de mare, încât toţi catolicii din România vor dori să celebreze cultul noului sfânt. Iar acesta nu este decât primul pas. Cel mai probabil, vor urma noi demersuri pentru canonizarea lui Vladimir Ghika, adică introducerea sa în calendarul tuturor episcopiilor catolice din lume. Pentru a face acest pas, este nevoie de o minune, de un miracol medical inexplicabil altfel decât prin mijlocirea noului sfânt, atestat ca atare de o comisie imparţială formată din medici care nu sunt neaparat de confesiune catolică.
Din păcate, unul dintre cei care ar fi putut să depună mărturie în acest sens a fost chemat la Tatăl Ceresc cu câteva zile înainte de beatificarea monseniorului Vladimir Ghika. Este vorba de monseniorul Tertulian Langa, fostul vicar general al Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, care a fost, la rândul său, mărturisitor al credinţei în temniţele comuniste. Foşti deţinuţi politici spun că monseniorul Vladimir Ghika, cu care s-a întâlnit în temniţele comuniste, l-ar fi vindecat în mod miracu