,,Cea mai mare suferință a vremurilor noastre e că așa de mulți oameni trebuie să sufere fără a fi iubiți niciodată”. Prințesa Diana
31 august 1997 – 31 august 2013… Au trecut 16 ani de la acea fatidică zi, care a însemnat o mare pierdere pentru toți cei care au îndrăgit-o, au respectat-o, au adulat-o și au considerat-o un model pentru o umanitate tot mai pierdută în hățișurile cruntei și nemiloasei realități, a globalizării galopante ce a pus baricade în calea comunicării și prieteniei: Prințesa Diana, ,,Prințesa inimilor”, așa cum frumos i s-a spus întru veșnicia spiritului său ales, ca răsplată pentru generozitatea sa și a actelor sale de caritate, pentru îndrăzneala de a spera și de a lupta pentru o lume mai bună, pentru frumusețea sufletului și chipului său plin de seninătate…
Nu degeaba, în 2002, Diana, Prințesă de Wales și prima soție a prințului Charles, moştenitorul tronului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, a ocupat locul al III-lea în sondajul opiniei publice ,,100 dintre cei mai mari britanici”, înaintea reginei Regina Elisabeta a II-a şi a altor monarhi britanici.
Chiar si după divorț, Diana a patronat peste 100 de instituții sociale și organizații de caritate, fiind aleasă în aprilie 1987, una dintre primele celebrităţi marcante care a fost fotografiată atingând o persoană infectată cu HIV în sediul organizaţiei ,,Lanţul speranţei”. Contribuţia ei la schimbarea opiniei publice în privinţa bolnavilor de SIDA a fost remarcată de președintele american Bill Clinton, care la o conferință organizată în memoria Prințesei Diana, spunea:
,,În 1987, când atât de mulţi încă mai credeau că SIDA se poate transmite prin atingere, Prinţesa Diana a şezut pe patul unui bolnav de SIDA şi l-a ţinut de mână. Ea a arătat lumii întregi că bolnavii de SIDA nu merită izolare, ci compasiune şi bunătate. Lucrul acesta a aj