Nu s-a tras încă linie în urma procesului de restructurare din două mari sectoare de activitate, Finanţele şi Poşta, certitudine fiind faptul că în judeţ zeci de bugetari rămân din această toamnă fără loc de muncă, peste 70 de poştaşi şi un număr încă incert de finanţişti.
Iulie şi august au fost luni de coşmar, nicidecum de concediu, pentru sute de angajaţi de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Olt şi Oficiul Judeţean de Poştă Olt. Vestea că se restructurează instituţiile a fost însoţită de 202 preavize în sectorul Finanţe şi un număr iniţial de 63 de persoane care să plece acasă din rândul poştaşilor. În august, lucrurile s-au mai schimbat pe ici-pe colo, dintre finanţişti salvându-se mare parte, în timp ce numărul poştaşilor luaţi în vizor a crescut cu încă zece. Dacă ultimii s-ar putea descurca o vreme şi acasă, obţinând salarii compensatorii, funcţionarii publici rămaşi fără soluţie şi la acest moment caută cu disperare un nou loc de muncă, de câteva zile chiar în Bucureşti, oscilând între a merge înainte cu demersul de anulare a deciziilor de concediere sau a accepta soluţiile de muncă propuse.
Au fost 202, s-au salvat 131, le-au urmat alţi 29...
Pentru angajaţii de la Finanţe calvarul a debutat la începutul lui august, la câteva zile după ce şase şefi au primit preavize. Le-au urmat alţi 202 angajaţi, aproape jumătate din totalul schemei DGFP Olt, ghinioniştii ocupanţi ai posturilor din cadrul a patru servicii: control, administrarea veniturilor statului, servicii suport şi personal contractual administrativ. Serviciile menţionate au fost nominalizate pentru restructurare, iar pentru noua structură s-au anunţat 150 de posturi disponibile în judeţ şi alte aproape 100 la structura regională. DGFP a devenit Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice, structură fără personalitate juridică, subordonată Direcţiei Regionale Craio