La o săptămână după ce declara că P.N.L. are mari probleme (“Nu întâmplător A.N.I. nu are altă activitate de un an decât P.N.L. Nu întâmplător cea mai mare parte din activitatea D.N.A. pare să fie dedicată doar P.N.L. Nu întâmplător, se pare – nu e treaba mea, dar constat şi eu – domnul Nelu Iordache nu-şi aduce aminte decât de cel care i-a reziliat contractele, nu de cei care le-au încheiat. Nu întâmplător P.N.L. nu coabitează cu Traian Băsescu şi cu regimul său împotriva cărora au cerut votul românilor. P.N.L. nu plăteşte taxă de protecţie unor instituţii de presă, P.N.L. nu negociază aceste lucruri”), preşedintele P.N.L., Crin Antonescu, excelează în optimism. Exprimându-şi convingerea, într-un discurs ţinut în 31 august, în faţa tinerilor din U.S.L., că nu vrea să fie candidat la preşedinţie, ci să fie preşedintele României. Lucru de care este convins că se va întâmpla chiar dacă “vrăjitorii” şi “astrologii” au incantaţii împotrivă.
În ciuda visurilor sale, personal, nu cred că P.S.D. îl va susţine în cursa pentru prezidenţiale. Dovezi care anunţă schisma, dovezi care indică faptul că social-deocraţii vor merge la prezidenţiale cu propriul candidat sunt suficiente şi relevante.
Nu e destul de convingător faptul că P.S.D., prin Victor Ponta – sau invers – a vrut şi a luat controlul în toate ministerele conduse de liberali? Unde nu s-a putut oficial de jure, s-a recurs la un control de facto – Internele cu al lor serviciu de informaţii speciale şi recenta Direcţie Antifraudă sunt exemple grăitoare. Imediat după ce s-a văzut în fruntea Guvernului, Victor Ponta a politizat, în regim de urgenţă, acest serviciu de informaţii, arogându-şi personal numirea şefilor acestei structuri. Pentru prima dată de la înfiinţarea ei. Asta deşi rolul oficial al D.G.I.P.I. este de a asigura protecţia cadrelor M.A.I., nu a corpului guvernamental, de a preveni ac