Demnitari, funcţionari sau magistraţi puşi pe fapte penale şi dornici să nu fie prinşi au găsit de-a lungul timpului tot felul de metode năstruşnice pentru a scăpa de "ochiul şi timpanul" DNA.
Deputatul PNL, Ovidu Silaghi, folosea un aparat performant de bruiaj atunci când discuta cu afaceristul Nelu Iordache detaliile şpăgii, potrivit DNA. Cazul readuce în atenţie metodele prin care, de-a lungul timpului, corupţii s-au ferit să fie interceptaţi.
Raza de 5 kilometri
Poliţiştii de la Secţia 5 de Poliţie, implicaţi în furtul de produse petroliere din conductele Petrotrans, în perioada 2001-2003, se întâlneau noaptea, pe un câmp agricol din zona Chitila şi stabileau planul de bătaie. Erau preocupaţi să se afle în centrul unui cerc cu o rază de 5 kilometri, aceasta fiind distanţa la care se considerau în siguranţă. Nici gările nu le-au lăsat deoparte, întâlnindu-se până şi în triaj, acolo unde se manevrează vagoanele de tren.
Într-un alt caz, un loc şi mai exotic a fost folosit de cei din dosarul de corupţie de la ISU Constanţa în care, în anul 2007, au fost arestate şi trimise în judecată 20 de persoane. La unul din punctele deţinute de ISU exista în subteran un adăpost antiatomic. În scopul de a nu fi interceptaţi nici telefonic, nici ambiental, ofiţerii îşi lăsau telefoanele în birouri şi coborau în adăpostul atomic.
În alt caz, doi politişti de la Crimă Organizată, Adrian Mărgărit şi Daniel Cupe, l-au ameninţat pe irakianul Al Dulaimi cu un dosar penal, dacă nu le vor da 30.000 de euro. De teamă ca străinul să nu se ducă la DNA şi să aibă tehnică de interceptare montată pe haine, poliţiştii au stabilit întâlnirile cu acesta la piscina Hotelului Marriott. Detaliile au fost stabilite în mijlocul bazinului şi la duşuri.
La fast-food
Alte tehnici: şpaga era negociată în maşină cu muzica dată tare, cum a fost cazul g