În intervalul ianuarie – iulie 2013, în judeţul Buzău au fost încadrate în muncă 7.282 de persoane, ceea ce înseamnă aproape 73 la sută din nivelul programat de 10.000 de angajaţi în acest an.
Potrivit Programului de Ocupare a Forţei de Muncă al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, din totalul persoanelor angajate în primele şapte luni din acest an, în judeţul nostru, 6.233 au fost încadrate prin acordarea serviciilor de mediere, ceea ce reprezintă 62,33 la sută din totalul programat de 8.445 de persoane, dintre acestea 4.954 găsindu-şi un loc de muncă pe perioadă nedeterminată şi 1.279 fiind angajaţi pe perioadă determinată. Alte 292 de persoane din totalul celor încadrate au fost angajate ca urmare a acordării serviciilor de informare şi consiliere profesională, un număr de 136 de oameni au fost încadraţi ca urmare a organizării cursurilor de formare profesională, 228 au fost încadraţi prin acordarea de subvenţii pentru şomerii care se angajează înainte de expirarea perioadei de şomaj şi 54 de persoane au fost încadrate prin stimularea mobilităţii forţei de muncă, din care 50 prin încadrare într-o localitate la o distanţă de peste 50 de kilometri distanţă de domiciliu şi 19 prin schimbarea domiciliului. Din totalul buzoienilor angajaţi în primele şapte luni ale anului, 3.231 provin din mediul urban şi cei mai mulţi, respectiv 4.051, din mediul rural.
În primele şapte luni din acest an, 28 de absolvenţi buzoieni au fost angajaţi în judeţul Buzău, prin subvenţionarea locului de muncă, deşi era programat un nivel de 200 de persoane. Dintre aceştia, 19 sunt absolvenţi de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal şi 9 absolvenţi de învăţământ superior. Totodată, 50 de absolvenţi au primit primă de încadrare cu toate că nivelul programat până la finalul anului este de 125.
În ceea ce priveşte structurarea pe grupe de vâ