Mii de persoane au beneficiat de asistenţă medicală în cadrul Centrului de Permanenţă din Mărăşeşti. Coordonatorul unităţii medicale, medicul Lucian Bulză, ne-a precizat că de la începutul anului şi până în prezent, peste 5.400 persoane s-au prezentat la centru cu diferite probleme de sănătate. Medicul spune că pacienţii aveau fie afecţiuni acute, fie cronice care s-au acutizat. „Patologia este diversă. Pe primul loc ar fi bolile cardio-vasculare, urmate de afecţiunile respiratorii şi de tulburările digestive. Acesta ar fi un top al afecţiunilor dominante, dar am avut pacienţi cu o simplă durere de cap, dar şi pacienţi în stare foarte gravă. Din total, cam 10-15% din pacienţi au fost transportaţi cu ambulanţele la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean, pentru că starea lor era gravă”, spune medicul Bulză.
Acesta a adăugat că adresabilitatea centrului s-a dublat faţă de anul trecut, prezentându-se pacienţi din Mărăşeşti, dar şi din comunele limitrofe. „S-a mărit destul de mult numărul pacienţilor faţă de anul trecut, deoarece e singura unitate din zonă care asigură permanenţa pe timpul nopţii, mai ales că cei de aici nu au spital. Acest Centru este foarte benefic pentru comunitatea din Mărăşeşti, dar şi din zonele arondate”, mai spune medicul.
Centrul de permanenţă din Mărăşeşti a devenit funcţional pe 1 mai 2012. Acesta a fost amenajat în sediul fostei camere de gardă a Spitalului din Mărăşeşti şi este format dintr-o cameră de gardă în care stau medicii, o cameră în care aceştia oferă consultaţii, o alta, cu două paturi, pentru spitalizare de zi şi o sală de aşteptare. Unitatea medicală este dotată cu aparatură de ultimă generaţie, provenită de la fostul spital din localitate.
În cadrul Centrului de permanenţă de la Mărăşeşti lucrează medici de familie şi şase asistenţi medicali, care sunt prezenţi zilnic, între orele 15.00 – 8.00.