Liderii PDL şi PPDD s-au întrecut în declaraţii la capitolul "proasta guvernare Ponta", însă opoziţia în Parlament nu stă atât de bine. Una dintre uneltele pe care parlamentarii le au la îndemână ca să atragă atenţia Guvernului asupra problemelor existente o reprezintă întrebările şi interpelările. Unealtă nu tocmai exploatată, aşa cum arată calculele realizate de gândul, potrivit informaţiilor de pe site-urile Senatului şi Camerei Deputaţilor. Deşi au cinci moţiuni simple iniţiate, aproape jumătate dintre aleşii poporului nu au bifat nici măcar o interpelare sau întrebare (227 de parlamentari, adică aproximativ 40%).
Nici măcar Elena Udrea, care este foarte activă pe Facebook în a face opoziţie guvernului Ponta, nu se poate lăuda decât cu trei interpelări depuse până acum ca deputat.
Unii dintre "repetenţii" Opoziţiei în Parlament susţin că îşi vor lua revanşa de luni încolo, când începe o nouă sesiune a legislativului.
Puterea face opoziţie
Premisa că parlamentarii de la putere nu au făcut-o pentru că sunt mulţumiţi de activitatea nu se aplică. Campionul interpelărilor este chiar un reprezentant al puterii, şi anume liderul deputaţilor PNL, Andrei Dominic Gerea.
“Nu e o activitate legată de opoziţie sau de putere. Asta ar trebui să facă orice cetăţean responsabil, să arate ce probleme sunt ca să poată fi rezolvate. Iar eu le şi caut cu lumânarea. Şi dacă faci presiune pe o zonă, să ştiţi că lucurile încep să se mişte. Problemele nu dispar peste noapte. Dacă nu le spune nimeni, nu se află”, susţine liberalul, contactat de gândul.
Alături de el, în top 10 se află alţi şase lideri USL (patru PSD şi doi PC). În primii zece se află doar trei parlamentari PDL care şi-au făcut datoria de a atrage atenţia Guvernului asupra problemelor - deputatul Adrian Gurzău şi senatorii Alin Tişe şi Alexandru Pereş.
sursă grafic: gan