Recent numit în funcţia de prefect de Olt, Cătălin Rotea a vorbit despre obiectivele pe care şi le propune ca şi reprezentant al guvernului în teritoriu, dar şi despre contextul schimbării din Prefectură. În plus, fostul şef al Gărzii de Mediu şi-a propus să refacă imaginea dezastruoasă pe care Instituţia Prefectului o are în spaţiul public şi să lucreze pentru diminuarea birocraţiei din serviciile deconcentrate.
Ce vă doriţi de la noua funcţie?
Îmi doresc, aşa cum am mai spus-o, ca prefectura să fie o instituţie care va fi ştearsă un pic de praf. Îmi doresc să pun Instituţia Prefectului acolo unde îi este locul, adică în topul încrederii cetăţenilor judeţului Olt. Consider că prefectul nu trebuie să stea închis în birou, ci pe teren, acolo unde apar situaţii de urgenţă, unde sunt posibilităţi de a oferi servicii publice mai bune cetăţenilor, acolo unde, în instituţiile deconcentrate, poate să elimine un pic din birocraţie.
Cum vedeţi relaţia dintre deconcentrate şi prefectură?
Cred că voi avea o relaţie bună de colaborare cu deconcentratele. Le spun de pe acum tuturor directorilor de deconcentrate că voi sta în contact permanent cu ei şi voi iniţia cu absolut toate instituţiile deconcentrate proiecte care să ducă la creşterea calităţii vieţii oamenilor din judeţul Olt.
Sunteţi cel mai tânăr prefect pe care l-a avut judeţul Olt, până acum. Cum a reuşit un tânăr de 29 de ani o asemenea ascensiune?
Până la urmă, să te naşti mai târziu nu este un păcat. Ştiu că pornesc cumva cu handicapul lipsei de experienţă în administraţia publică şi cu handicapul tinereţii, dacă ăsta poate fi un handicap. Am reuşit prin ambiţie şi prin perseverenţă. Cred că aceeaşi lipsă de experienţă în administraţia publică o aveam şi acum câteva luni, când am luat concursul de comisar şef la Garda de Mediu, iar această instituţie, în cinci luni, este