În mod normal, în contul de profit şi pierdere se preiau şi se prezintă veniturile şi cheltuielile din balanta contabilă, într-o anumită structură predeterminată. Ca o particularitate, veniturile şi cheltuielile privind cedarea activelor nu se prezintă ca atare, la venituri respectiv cheltuieli, ci se prezintă doar efectul lor net. OMFP 3055/ 2009 spune aşa: (2) În scopul prezentării în contul de profit şi pierdere, câştigurile sau pierderile care apar odată cu încetarea utilizării sau ieşirea unei imobilizări necorporale se determină ca diferenţă între veniturile generate de ieşirea activului şi valoarea sa neamortizată, inclusiv cheltuielile ocazionate de cedarea acestuia, şi trebuie prezentate ca valoare netă, ca venituri sau cheltuieli, după caz, în contul de profit şi pierdere, la elementul "Alte venituri din exploatare", respectiv "Alte cheltuieli de exploatare", după caz.
Prin urmare, dacă luăm ca exemplu vânzarea unui activ imobilizat cu o valoare rămasă neamortizată de 5 lei, putem avea una din următoarele situaţii: Preţul de vânzare este de 7 lei - în acest caz rezultă un profit de 2 lei din tranzacţie, care se va prezenta la categoria "Alte venituri din exploatare"; Preţul de vânzare este de 4 lei - rezultă o pierdere din tranzacţie de 1 leu, care se va prezenta la categoria "Alte cheltuieli din exploatare".
În mod normal, în contul de profit şi pierdere se preiau şi se prezintă veniturile şi cheltuielile din balanta contabilă, într-o anumită structură predeterminată. Ca o particularitate, veniturile şi cheltuielile privind cedarea activelor nu se prezintă ca atare, la venituri respectiv cheltuieli, ci se prezintă doar efectul lor net. OMFP 3055/ 2009 spune aşa: (2) În scopul prezentării în contul de profit şi pierdere, câştigurile sau pierderile care apar odată cu încetarea utilizării sau ieşirea unei imobilizări necorporale se determină ca