Mai ştie cineva cum se juca hapucul acum câteva zeci de ani? Vă e dor de o ”baba oarba” sau să încingeţi o ”miuţă” aşa cum făceaţi pe uliţele satului? Programat pentru sfârsitul acestei săptămâni, în 7 şi 8 septembrie, în Pasul Tihuţa, Festivalul Usturoiului în Ţinutul Contelui Dracula, şi-a propus să ne întoarcă în timp, pentru a redescoperi farmecul uitat al jocurilor copilăriei.
Dacă aveţi nostalgia minunatelor jocuri din copilărie şi vreţi ca fetele şi băieţii voştri să se rupă pentru două zile de calculator şi să nu mai butoneze telefoanele de ultimă generaţie decât pentru a face poze, la Festivalul Usturoiului în Ţinutul Contelui Dracula aveţi ocazia, cu ajutorul echipei de la Scenica şi a celor aproape 70 de copii implicaţi în acest program, să vă lăsaţi prinşi în jocuri cum astăzi nu se mai prea întâlnesc.
Coordonatoarea clubului Scenica, Dora Baba, a ”cotrobăit” prin amintirile copilăriei şi timp de două zile, în 7 şi 8 septembrie, copiii şi părinţii care vor ajunge în Ţinutul Contelui Dracula, la Festivalul Usturoiului, pot să înveţe sau să redescopere cum se joacă hapucul, să se bucure de o ”baba oarba” puţin mai specială decât cea cunoscută, să încingă o miuţă sau să dea frâu liber entuziasmului la o ”strigatea”. Cu ajutorul celor de la Scenica, cei mari şi cei mici vor învăţa să joace ”de-a una şi fuga” sau ce înseamnă un ”lapte gros” sănătos. Dacă prin absurd începeţi să vă plictisiţi, trebuie să ştiţi că amintirile din copilărie sunt o sursă inepuizabilă de idei pentru jocuri de echipă: ”mi-am pierdut o batistuţă”, ”ţăranul e pe câmp”, ”raţele şi vânătorii” sau ”venea un prinţ călare”.
Pentru că Asociaţia Turist în Bistriţa-Năsăud, organizatorul Festivalului Usturoiului în Ţinutul Contelui Dracula, îşi doreşte o întoarcere la lucrurile simple şi la tradiţiile locurilor noastre, pe parcursul celor două zile ale evenimentului, cu ajut