Ceaiul verde, una din substanţele cele mai studiate din istoria recentă, te ajută să îţi îmbunătăţeşti memoria, au reafirmatcercetătorii chinezi.
Proprietăţile chimice ale ceaiului verde tind să afecteze generarea de celule ale creierului, care ar putea avea beneficii pentru memorie şi pentru învăţarea de tip spaţial.
Profesorul Yun Bai, de la Third Military Medical University din Chonqing, China, a declarat, citat de „Natural News”: „Ceaiul verde este o băutură foarte populară peste tot în lume. Cercetătorii i-au acordat o atenţie deosebită şi i-au recunoscut meritele. Ceaiul verde previne bolile cardiovesculare, dar acum există dovezi că proprietăţile sale chimice pot avea un impact asupra mecanismelor cerebrale.”
Rezultatele studiului, publicate în jurnalul Molecular Nutrition & Food Research, arată că substanţa chimică organică epigallocatechin-3 gallate (EGCG) a stimulat producţia de celule neurale care, la fel ca celulele stem, se pot adapta sau diferenţia de alte tipuri de celule.
Alte studii au arătat că ceaiul verde are beneficii similare, cum ar fi îmbunătăţirea funcţiei mentale pe măsură ce îmbătrânim.